Sivulaatikkoja syntyi uusi tänään. Tätä kautta sen hankin: http://psychcentral.com/cgi-bin/add.cgi ja näin se kertoi:

Results of your
Attention Deficit Disorder Quiz

 

You scored a total of  99

It is highly likely that you are presently suffering from adult attention deficit disorder, according to your responses on this self-report questionnaire. You should not take this as a diagnosis of any sort, or a recommendation for treatment. However, it would be advisable and likely beneficial for you to seek further diagnosis from a trained mental health professional immediately.

S C O R I N G   K E Y

If you scored...
You may have...
70 & up
50 - 69
35 - 49
25 - 34
0 - 24
Adult ADHD
Moderate ADHD
Mild ADHD
Borderline ADHD
No ADHD likely

 

Njoo, niin varmaan pitäisi, mutta kun eikös tuohon liity saamattomuuskin, vaikeus aloittaa hankalalta tuntuvia tehtäviä? Miten muka saisin edes varattua aikaa mihinkään mielenterveysammattilaisen juttusille? Hah, en ikinä saa, en ole tähänkään mennessä saanut. Aikaisemmin luulin, että olen vain päästäni vialla ihan yleisesti, mutta myöhemmin olen alkanut epäilemään tuota ADD:tä. Tosin epäilen myös, että oikeasti olen vain tyhmä, ja yritän kehitellä itselleni tekosyitä miksen pärjäisi (pärjäisi on ehkä vähän väärä sana, ihan hyvin olen pärjännyt). Pitää kyllä sanoa, että en olisi uskonut että se kosahtaa noin reilusti yli tuon 70:n, en nyt niin ADD ole mielestäni. Olen noita testejä tehnyt useammankin, ja kaikki on kyllä sanoneet että piirteitä on. Tai no, kaikki testit sanovat, että todennäköistä tai erittäin todennäköistä tai muuta sellaista... Ehkä vielä joku päivä asian selvitän... Mutta tänään olen sen sijaan polttanu suitsukkeita taas pitkästä aikaa. Olen löytäny tuollaisen rauhoittavan ja stressiä poistavan version, joka oikeasti rauhoittaa ja poistaa stressiä. Aika kätevää minusta.

 

Voisin kertoa myös toisesta sivulaatikosta, elikkä tuosta ylemmästä. Asioitten listaaminen on mukavaa aina välillä. Siinä on nyt tällä hetkellä kiinnostavia asioita listattuna, päivittelen sitä välillä, tai päivittelen jos muistan ja saan aikaiseksi. Ei siinä mitenkään kaikkia ole, enemmänkin vaan asioita jotka kiinnostavat tieteellisesti. Voisin kyllä lisätä sinne seinäkiipeilyn ja joogankin. Joogassa olin taas tänään ja tuntui hirmu hyvältä. Pitää yrittää joogailla aktiivisesti tulevaisuudessa.

 

Saisin varmaan muistakin testeistä korkeita pisteitä, jostain ahdistuneisuudesta ja tuollaisesta. Mutta en oikeasti pidä itseäni ahdistuneena, koska eniten ahdistaa silloin, kun muutenkin on ADD-piirteet vahvemmin esillä. Haluaisin ehkä oikeasti tietää, mutta sitten taas toisaalta. Sittenhän minulla olisi diagnoosi ja ne tahtoisivat syöttää lääkettä, ja sanoisin niille, että enkä syö, kun polttelen suitsukkeita, että siitä saate, luonto hoitaa (tai korjaa sadon...)

 

Tekisi aika paljon mieli muuttaa tasaus tästäkin tekstistä tasatuksi, mutta ajattelin katsella miltä se näyttää näin vasen reuna tasattuna. Se on vähän sellainen juttu, kun mitä muutenkin on, että joko voin yrittää tehdä kaikesta säännöllistä ja symmetristä (koska se on parhaimmillaan rauhoittavaa), tai sitten voin kokeilla antaa mennä vaan, ja katsoa mihin se johtaa (se on parhaimmillaan vapauttavaa). Säännöllisyyden kaipuu vaan johtaa myös stressiin, koska en saa pidettyä asioita järjestyksessä enkä jaksa järjestellä asioita. Huonommuuden tuntua ja sellaista, tiedäthän. Se on kuitenkin pitkälti myös tottumus kysymys, ja siihen sisältyy myös ajatus siitä miten pitäisi elää. Siihen on vaarana jumittua. Antaa mennä vaan sitten, tai sitten ei. En usko että se johtaisi loppujen lopuksi mihinkään hyvään. Tai voi olla että se johtaisi tasapainoon, mutta luulen että tasapainoon korkeintaan ojan pohjalla. Pitää yrittää jollakin tavoin kontrolloida olemustaan ja oloaan, vaikka se onkin raskasta. Jos päästää irti voi pyöriä lumipallon mukana ties minne, luultavasti sinne ojan pohjalle. Siihen, että päästäisi irti kuuluu se, että ei tekisi kuin asiat jotka tuntuvat hyvälle, ei tekisi mitään ahdistavaa. Varmaan moni tahtoisi niin tehdä, mutta en vain näe siinä järkeä, ainakaan omalta osaltani. Olen varmaan sen verran kunnianhimoinen ja utelias ja oppimishaluinen. Asioiden tietäminen ja oppiminen on parasta. Haluaisin saada todella laajan käsityksen kaikesta maailmaan ja maailmankaikkeuteen liittyen, mutta se olisi aika suunnaton urakka. Enpä usko että pystyisin siihen.

 

Pelasta päiväsi homejuustolla, niin minäkin teen!